ربات توبیت با استراتژی مارتینگل

آموزش استراتژی مارتینگل در صرافی توبیت

مارتینگل یکی از استراتژی‌های معاملاتی در بازار ارزهای دیجیتال است. درک بهتر این استراتژی به شما کمک می‌کند تا در شرایط مناسب، با استفاده از آن، بخشی از ضررهای معاملات خود را جبران کنید و در نهایت، به سود برسید. در ادامه، بررسی می‌کنیم که استراتژی مارتینگل و مزایا و معایب آن چیست و سپس با نحوه اجرای آن در صرافی توبیت آشنا می‌شویم.

لوگو صرافی toobit
صرافی توبیت
حجم معاملات بالا
پشتیبانی از زبان فارسی
امکان احراز هویت برای ایرانیان
ثبت‌نام به همراه تخفیف کارمزد

استراتژی مارتینگل چیست؟ 

استراتژی مارتینگل نوعی روش سرمایه‌گذاری پله‌ای است که بیشتر برای جبران ضرر معاملات از آن استفاده می‌کنند. اساس استراتژی مارتینگل بر این است که از نظر آماری، معامله‌گر روی تمام معاملات خود ضرر نمی‌کند. بنابراین، حتی اگر معامله در ضرر باشد، معامله‌گر باید سرمایه بیشتری را وارد آن کند؛ به این امید که در آینده، روند قیمت تغییر کند و با برگشت آن، ضرر معامله جبران شود و نهایتاً معامله‌گر به سود برسد.

فرض کنید ۲۰۰ دلار بیت کوین را با قیمت ۶۰ هزار دلار می‌خرید، اما قیمت به ۵۸ هزار دلار می‌رسد و ضرر می‌کنید. اگر اینجا از معامله خارج شوید، تقریباً ۷ دلار ضرر می‌کنید، اما براساس استراتژی مارتینگل، اگر انتظار دارید که قیمت به‌زودی برگردد، باید دو برابر خرید قبلی خود، یعنی ۴۰۰ دلار دیگر، بیت کوین بخرید. 

اگر قیمت به روند نزولی خود ادامه دهد و به ۵۶ هزار دلار برسد، ضرر شما بیش‌تر می‌شود و این بار باید ۸۰۰ دلار دیگر بیت کوین بخرید. تا اینجا، ۱۴۰۰ دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اید و معادل ۰/۰۲۴۵۲ بیت کوین دارید. 

فرض کنید روند نزولی در همین‌جا به پایان می‌رسد و قیمت بیت کوین به ۶۱ هزار دلار می‌رسد. با فروش بیت کوین‌های خود در این قیمت، تقریباً ۱۴۹۵ دلار نصیبتان می‌شود که با کم‌کردن سرمایه اولیه، درمجموع، ۹۵ دلار سود کسب کرده‌اید.

مزایا و معایب استراتژی مارتینگل 

استراتژی مارتینگل هم مثل هر استراتژی معاملاتی دیگری، مزایا و معایب خاص خود را دارد که باید هنگام استفاده از استراتژی، آن‌ها را مدنظر داشته باشید.

مزایای استراتژی مارتینگل

  • ساده و قابل فهم است و به محاسبات پیچیده نیاز ندارد؛
  • از نظر آماری، در صورت داشتن سرمایه کافی، نهایتاً به سود می‌رسد؛
  • چون استراتژی از قبل مشخص است، مانع رفتارهای احساسی می‌شود.

معایب استراتژی مارتینگل

  • در صورت برنگشتن روند، ریسک معاملات را بسیار زیاد می‌کند؛
  • برای نتیجه‌بخش‌بودن، به سرمایه بسیار زیادی نیاز دارد؛
  • با افزایش حجم معامله، فشار روانی زیادی به معامله‌گرها وارد می‌کند.

استراتژی مارتینگل در صرافی Toobit 

صرافی توبیت در بخش ربات معامله‌گر خود (Futures DCA)، امکان پیاده‌سازی استراتژی مارتینگل را برای تریدرها فراهم کرده است. با استفاده از این قابلیت توبیت، هم می‌توانید از ربات‌های معامله‌گر بر پایه هوش مصنوعی برای پیاده‌سازی استراتژی مارتینگل استفاده کنید و هم امکان ایجاد ربات به‌صورت دستی و با تنظیمات دلخواه وجود دارد. در حال حاضر، این امکان برای معامله ارزهای بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) فراهم شده است.

راهنمای استراتژی مارتینگل در صرافی توبیت 

برای استفاده از استراتژی مارتینگل در صرافی توبیت، از منو بالای صفحه ذیل بخش Derivatives در قسمت «Bots»، گزینه «Futures DCA Martingale» را انتخاب کنید.

برای اجرای مارتینگل در توبیت، از منوی بالا وارد «Derivatives» شده و در بخش «Bots» روی «Futures DCA Martingale» کلیک کنید.

در صفحه بعد، ابتدا از گوشه سمت چپ چارت، ارز دیجیتال مدنظرتان را برای معامله انتخاب کنید.

در صفحه بعد، از گوشه چپ چارت، ارز مورد نظرتان را انتخاب کنید.

در کادر سمت راست صفحه، زبانه «AI strategy» برای استفاده از ربات‌های آماده بر پایه هوش مصنوعی، و زبانه «Manual» برای ایجاد ربات مارتینگل به‌صورت دستی است. ابتدا تنظیمات دستی و سپس ربات‌های آماده را بررسی می‌کنیم.

با انتخاب زبانه «Manual»، تنظیمات مختلف ربات مارتینگل نمایش داده می‌شود که به‌ترتیب آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

با باز کردن زبانه «Manual»، تنظیمات ربات مارتینگل نمایش داده می‌شود که به‌ترتیب بررسی می‌کنیم.

سطوح قیمت (Price steps)

در این کادر، باید فواصل انجام خرید یا فروش را برای ربات مارتینگل، برحسب درصد مشخص کنید. همان‌طور که در بخش‌های قبل اشاره شد، استراتژی مارتینگل حالت پلکانی دارد و سفارش‌های آن در چند مرحله انجام می‌شود. عددی که در این کادر وارد می‌کنید، فاصله این سفارش‌ها از هم است. مثلاً اگر عدد پنج را در این کادر وارد کنید، بعد از اینکه قیمت به‌اندازه ۵ درصد از قیمت ورود شما حرکت کرد، سفارش دومتان انجام می‌شود.

نوع و میزان حد سود (TP by)

در کادر دوم، باید ابتدا نوع حد سود (TP یا Take Profit) را برای هر دوره مشخص کنید. با کلیک روی آن، کادری باز می‌شود که در آن، دو گزینه وجود دارد:

در کادر دوم، نوع حد سود (TP) هر دوره را انتخاب کنید. با کلیک روی آن، دو گزینه نمایش داده می‌شود.

گزینه «TP by cost» یا حد سود براساس هزینه، اجازه می‌دهد تا حد سود خود را بدون درنظرگرفتن اهرم تعیین کنید. با انتخاب این گزینه، حد سود شما فقط با تغییر میانگین هزینه هر دوره تغییر می‌کند و اهرم معامله در آن تأثیری ندارد.

گزینه «TP by position value» یا حد سود براساس ارزش پوزیشن، اهرم معامله را نیز در محاسبه حد سود در نظر می‌گیرد.

اهرم معامله

با کلیک روی گزینه «50X»، کادر تنظیم اهرم معامله برایتان باز می‌شود.

با کلیک روی «50X»، کادر تنظیم اهرم باز می‌شود.

در این کادر، می‌توانید اهرم یا لوریج معامله را تا حداکثر 175X، تنظیم کنید.

مارجین اولیه (Initial order margin)

کادر بعدی برای تعیین مارجین اولیه، معامله برحسب تتر (USDT) است. عددی که در این کادر وارد می‌کنید، مقدار سرمایه‌ای است که برای انجام پله اول مارتینگل از آن استفاده می‌شود و نباید کل سرمایه خود را در آن وارد کنید. مثلاً اگر کل سرمایه شما ۱۰۰۰ دلار باشد و عدد ۱۰۰۰ را هم در این کادر وارد کنید، تمام سرمایه‌تان روی اولین پله مصرف می‌شود و برای انجام پله‌های بعدی، سرمایه‌ای باقی نمی‌ماند.

مارجین سفارش امن (Safety order margin)

عددی که در این کادر وارد می‌کنید، مقدار سرمایه قابل استفاده برای انجام پله‌های بعدی مارتینگل است. لازم نیست این عدد حتماً با مارجین اولیه یکی باشد. می‌توانید تا جایی که سرمایه شما اجازه می‌دهد، مقدار سفارش پله‌های بعدی (بعد از سفارش اولیه) را تعیین کنید. مثلاً، اگر می‌خواهید در هر پله ۵۰۰ دلار معامله برای شما باز شود، در این کادر، عدد ۵۰۰ را وارد کنید.

حداکثر تعداد سفارش‌ها (Max safety orders)

در این کادر، می‌توانید حداکثر پله‌های مارتینگل را تعیین کنید. مثلاً اگر عدد سه را در این کادر وارد کنید، بعد از انجام سفارش اولیه، تا حداکثر سه پله دیگر برای شما سفارش ثبت خواهد شد.

تنظیماتی که تا اینجا مطرح شد، برای ساخت ربات مارتینگل توبیت اجباری است. بخش تنظیمات پیشرفته (Advanced Settings) اختیاری است و امکانات بیشتری را برای تنظیم ربات در اختیارتان قرار می‌دهد که در ادامه، آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

بخش «Advanced Settings» اختیاری است و امکانات بیشتری برای تنظیم ربات ارائه می‌دهد که در ادامه بررسی می‌کنیم.

قیمت سفارش اول (Stop price)

کادر Stop price برای تعیین قیمت اجرای اولین سفارش شماست. اگر گزینه «Trigger Now» انتخاب شده باشد، بعد از ساخت ربات، اولین سفارش مارتینگل شما در همان قیمت لحظه‌ای بازار انجام می‌شود. اگر آن را روی «Price Trigger» قرار دهید، می‌توانید قیمت دلخواه خود را وارد کنید تا اولین سفارش در آن قیمت انجام شود.

ضریب پله‌های بعدی (Amount multiplier)

با استفاده از این گزینه، می‌توانید مشخص کنید که پله‌های بعدی شما با چه ضریبی انجام شوند. مثلاً اگر مارجین سفارش امن را روی ۱۰۰ دلار قرار داده باشید و این ضریب را روی ۲ قرار دهید، در هر پله، میزان سرمایه‌گذاری شما دو برابر می‌شود و پله‌های بعدی روی ۲۰۰، ۴۰۰، ۸۰۰ و …، به همین ترتیب اجرا خواهد شد.

ضریب سطوح قیمتی (Price steps multiplier)

عددی که در این کادر وارد می‌کنید، در فاصله سطوح قیمتی ضرب می‌شود و فاصله پله‌ها از هم را تغییر می‌دهد. مثلاً، اگر فاصله پله‌ها را از هم، روی ۵ درصد قرار داده باشید و این ضریب را روی ۲ قرار دهید، سفارش اول بعد از ۵ درصد تغییر قیمت، سفارش دوم بعد از ۱۰ درصد و به همین ترتیب، انجام خواهد شد.

حد ضرر (SL by)

در این کادر می‌توانید حد ضرر معامله را تعیین کنید. گزینه «SL by cost» برای تعیین حد ضرر بدون درنظرگرفتن اهرم و گزینه «SL by position value» برای تعیین حد ضرر با درنظرگرفتن اهرم است.

در این کادر می‌توانید حد ضرر را مشخص کنید؛ «SL by cost» بدون درنظرگرفتن اهرم و «SL by position value» با درنظرگرفتن اهرم تنظیم می‌شود.

تأخیر در ثبت حد ضرر (SL order placement delay)

عددی که در این کادر وارد می‌کنید، برحسب ثانیه است و مشخص می‌کند که حد ضرر شما با چه تأخیری ثبت شود. به‌دلیل نوسان‌هایی که در بازار وجود دارد، می‌توانید مشخص کنید که وقتی قیمت ارز مدنظر به حد ضرر شما رسید، سفارش استاپ لاس یا حد ضررتان با کمی تأخیر اجرا شود تا نوسان‌های لحظه‌ای باعث فعال‌شدن حد ضررتان نشود.

با زدن تیک گزینه «Stop robot after SL»، بعد از فعال‌شدن حد ضرر شما، فعالیت ربات متوقف می‌شود، در غیر این‌ صورت، ربات به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

تعداد چرخه‌های ربات (Cycles)

این گزینه در حالت پیش‌فرض، روی بی‌نهایت قرار دارد، یعنی هربار که حد سود یا حد ضرر شما فعال شود، ربات یک بار دیگر چرخه را از سر می‌گیرد و دوباره دستورهای شما را اجرا می‌کند. اگر آن را روی تعداد محدودی قرار دهید، ربات فقط به همان تعداد دفعات اجرا می‌شود.

پس از تکمیل تمامی موارد، دکمه «Create strategy» را بزنید تا ربات مارتینگل شما ساخته شود.

ربات‌های آماده مارتینگل

ربات‌های آماده بر پایه هوش مصنوعی، این تنظیمات را به‌صورت آماده پیشنهاد می‌کنند و لازم نیست آن‌ها را به‌صورت دستی تعیین کنید. برای استفاده از آن‌ها، در زبانه «AI strategy»، ربات دلخواه خود را انتخاب و روی دکمه «Copy» در کنار آن کلیک کنید.

بعد از بررسی تنظیمات، مبلغ سرمایه‌گذاری خود را در کادر «Margin invested» وارد کنید.

ربات‌های آماده با هوش مصنوعی تنظیمات را پیشنهاد می‌دهند و نیازی به تغییر دستی نیست. برای استفاده، در زبانه «AI strategy» ربات را انتخاب و روی «Copy» بزنید. سپس در کادر «Margin invested»، مبلغ سرمایه را وارد کنید.

با زدن دکمه «Create strategy»، ربات آماده شما ساخته می‌شود و کار خود را آغاز می‌کند.

4 دیدگاه ها

    • سلام عباس عزیز
      از اینکه تونستیم همراه شما باشیم و بهتون کمک کنیم خوشحالیم. سال خوبی داشته باشید و همیشه موفق و شاد باشید.

      • سلام میخوام نحوه محاسبه تغییر میانگین قیمت رو در ربات مارتینگل زمانی که بازار در جهت خلاف حرکت میکنه بدونم یعنی میخوام بدونم با خرید پله بعدی میانگین چقدر تغییر میکند

        • سلام ناصر عزیز
          برای محاسبه میانگین خرید بهتر برای خودتان یک شیت اکسل درست کنید تا محاسبات رو انجام بده.
          به عنوان مثال : اگر شما ارز X رو با تعداد 100 عدد و در قیمت 10 دلار خریده اید.
          حالا قیمت کاهش پیدا کرده و به 8 دلار رسیده و شما مجدد 50 تا دیگه میخواید بخرید
          (8*50) + (10*100) / 50 + 100 = میانگین خرید
          400+1000/150 = 1400/150 = 9.33دلار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *